Montserrat Abelló, dissabte 11 de juny, a Sant Feliu de Guixols

Dissabte 11 DE JUNY, 19 h (a la Casa Irla, carrer Algavira, 65-69, Sant Feliu de Guixols; tel. 972 9838 08)

Trobada amb Montserrat Abelló i lectura dels seus poemes

Presentació a càrrec de Miquel Bofill i Abelló, senador d’Esquerra per Girona

Montserrat Abelló i Soler és avui, als seus 93 anys, sempre activa, creativa i amb les idees clares, la degana de les poetes catalanes. Ha viscut intensament el seu segle i avui encara continua escrivint, traduint i construint una obra poètica propera i potent. Així, el 2006, pública Memòria de tu i de mi; el 2008, El fred íntim del silenci i el 2010, Poemes d’amor. Aquest 2011 preveu publicar una traducció de la poetessa nord-americana Anne Sexton (ja és a les llibreries: Anne Sexton. Com ella. Poemes escollits, Ed. Proa), i en té en cartera una altra de poemes de Margaret Atwood.

«La poesia de Montserrat Abelló troba en la subtilitat, en la delicadesa, en la proximitat, les arrels més riques. És una poesia sentida. Amb l’oïda tant com des del sentiment. És una poesia de combat, però des de les paraules menudes i les realitats petites. Vet aquí la força de la fragilitat» (Oriol Izquierdo). Entre altres premis i reconeixements a la seva obra i a la seva trajectòria cívica, Montserrat Abelló ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1998), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2008) i el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística (2008).

(Extracte del Programa d’Activitats de la Casa Irla de Sant Feliu de Guixols)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: