A les municipals, amb Esquerra

“Sempre hi som”, el lema d’Esquerra per a aquestes eleccions municipals crec que resumeix molt bé el que ha estat, més enllà dels errors comesos, la realitat d’aquests anys. Esquerra Republicana de Catalunya hi ha estat sempre al costat de la gent, del poble català, de la gent treballadora i emprenedora, plantant cara a Madrid, als aprofitats i als especuladors, treballant per la llengua, per la construcció de la cohesió social, de la nació, treballant per la independència, a les consultes, al carrer, com el 10 de juliol, i a les institucions… Amb aquest esperit, centenars, milers de persones s’han compromès amb les llistes d’Esquerra a les municipals. Aquests dies he participat en diversos actes electorals, donant suport als candidats, com a orador o simplement com a assistent, a Sant Antoni (Calonge), a Calella, a Arenys de Munt… als meus pobles: Pals i Torroella de Montgrí (on tanco la llista). Hi he pogut comprovar la proximitat i la qualitat dels membres de les llistes d’Esquerra, els qui sàpiguen connectar millor amb la gent dels seus pobles i ciutats seran elegits i crec que han de jugar un paper molt rellevant en la renovació i l’arrelament del projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya, particularment els qui arribin a exercir responsabilitats de govern.

Aquestes són les notes de la meva intervenció en la campanya a Callella (Maresme), el diumenge 7 de maig, en l’acte presentació de la llista d’Esquerra, a la plaça de l’Ajuntament:

Bon dia, bon dia i gràcies per ser aquí donant suport a la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Calella, gràcies per interessar-vos pels arguments d’Esquerra.

El primer argument, el principal, particularment en unes eleccions municipals, és el que millor coneixeu, el que hem pogut veure ara, són les persones i els seus ideals, els seus valors, el primer argument és la proximitat i la confiança que ens transmeten la Cristina Gómez i totes les persones que amb ella estan treballant i treballaran per la ciutat, pels veïns de Calella.

De fet, són 17 (els titulars de la llista), 27 (comptant-hi els suplents) arguments, amb singularitats que els enriqueixen, però com hem vist en les seves intervencions amb un nucli comú de valors republicans tan essencials com la llibertat, la igualtat i la fraternitat, els valors de la participació lliure dels ciutadans en la vida social i en les institucions, els valors de la justícia social, de la solidaritat, de la sostenibilitat i de la responsabilitat amb les generacions futures a qui hem de procurar llegar un món, una societat i un entorn, si pot ser, millors, els valors del respecte dels altres, vinguin d’on vinguin, i els valors de l’arrelament al país, els valors de la catalanitat oberta, que no renuncia a res i, alhora, vol construir el futur de Catalunya amb tots els qui vulguin participar-hi, els valors dels qui volem compartir la nostra llengua, que la concebem com a eina de ciutadania, els valors dels qui construïm la nació com a espai  comú de convivència dels ciutadans de Catalunya.

La gent d’Esquerra som persones compromeses amb els valors de l’accés democràtic a la informació i de la transparència en la gestió dels afers públics.

Amb aquests valors, amb la seva honestedat, amb els seus coneixements i la seva capacitat de treball cada regidor i cada regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya anirà cada dia a l’Ajuntament.

¿Qui ho diu que tots som iguals? No ho som, ni de bon tros. Per això cal anar a votar i fer-ho amb plena consciència.

Esquerra es distingeix pels seus valors republicans, des de fa 80 anys.

Esquerra es distingeix, també des dels seus orígens, per ser un partit d’arrel popular, un partit de gent treballadora, un partit de gent emprenedora, un partit de gent a qui no han regalat res i que vol construir un país d’oportunitats per a tothom.

I, això, avui estem convençuts que només es pot fer des de l’esquerra, és a dir defensant el paper central de les institucions públiques democràtiques, començant pels Ajuntaments, perquè en aquest moment de crisi  afavoreixin i impulsin iniciatives que creïn llocs de treball, iniciatives innovadores dels qui no s’instal·len ni en el derrotisme ni en el subsidi. Defensant l’ensenyament públic i la sanitat pública, que junt amb les institucions públiques democràtiques, són els espais en què més clarament en la nostra societat encara es materialitzen els valors de la igualtat, defensant-los contra les retallades, sobretot contra aquelles que són el preludi no solament de la privatització, que puntualment pot ser adequada, sinó, sobretot, quan equivalen a l’exclusió de serveis bàsics i d’un servei ràpid i eficient dels qui no se’l puguin pagar.

Però aquesta defensa dels pilars de l’Estat del benestar, no és possible sense recursos públics, sense gestionar els recursos públics que genera la nostra activitat econòmica, sense tenir la clau de la caixa dels nostres impostos. Cada any, aproximadament, 20.000 milions d’euros marxen de Catalunya cap a l’Estat espanyol i no tornen; això és vora d’un 10% del Producte Interior Brut. A Madrid, als del PSOE i del PP, no els agrada que els digui que la relació amb Espanya ens surt molt cara als catalans i es van enfadar molt la setmana passada perquè vaig dir que això era un autèntic tsunami anual contra l’economia catalana, però, encara que la comparació no agradi i pugui ser un pèl forçada, la realitat és que el tsunami del Japó ha causat danys, segons algunes estimacions, d’un valor equivalent al 7% del seu PIB, menys que la passada del rasclet fiscal espanyol per la nostra economia. Tampoc no els va agradar que reclamés els 1450 milions de l’anomenat fons de competitivitat que els vam arrencar en l’acord de finançament de 2009 i que ara no volen pagar en els terminis convinguts. Com tampoc no devia agradar-los que contraposés aquest deute de l’Estat amb Catalunya, com en bon lògica fa qualsevol català i faria qualsevol persona honesta, amb el dèficit de la Sanitat pública catalana que voreja els 1000 milions.

En el cas de Catalunya, segurament, com en molts altres països, la sortida de la crisi demana una millora de la gestió pública i posar l’accent en l’economia productiva, però sovint costa parlar de dèficit públic, quan el que hi ha és un espoli brutal per part de l’Estat espanyol.

Qui ho diu, i ho deia fa anys, clar i català? Esquerra. Qui ho posa sobre la taula cada dia per aconseguir el que ens pertany? Esquerra. Qui reclama als altres partits, i particularment a Convergència i al PSC, que es deixin de maniobres a la Cort espanyola i se sumin a un front català per exigir el que és nostre, dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya? Esquerra.

Esquerra som gairebé els únics que plantegem de manera clara la necessitat des de tots punts de vista que avancem en el camí de la Independència. Ho farem i ho aconseguirem.

Esquerra som els únics que assumim, malgrat les mancances, el repte de gestionar el present, des dels Ajuntaments, sempre al servei de la majoria, i de fer-ho, alhora, obrint totes les portes que puguem per aconseguir l’Estat propi dins la Unió Europea.

Així ho ha anat fent l’ SNP a Escòcia on aquest partit independentista d’arrel popular ha aconseguit aquesta setmana la majoria absoluta al seu Parlament i es planteja convocar un referèndum d’independència d’aquí a dos anys. Confio que també ho farem no gaire més tard tots nosaltres.

Esquerra és una eina per fer polítiques de present al servei dels veïns i, alhora, per construir el futur de Catalunya, que no pot ser un altre que la plena llibertat.

Esquerra és una eina per lluitar contra les retallades socials, per retallar ministeris i despesa inútil d’algunes administracions, i alhora per retallar el dèficit fiscal, per lluitar perquè les nostres institucions gestioni els nostres impostos, al servei del país i de la majoria .

Per això, permeteu-me que us demani el vot per Esquerra a les eleccions municipals i que participeu en les mobilitzacions contra les retallades socials sempre també apuntant contra el dèficit fiscal i l’espoli de l’Estat espanyol.

Amb Esquerra Republicana de Catalunya, arriben a l’Ajuntament persones amb valors, llestes i honestes,  un equip amb un projecte per Calella, per diversificar el turisme, per ajudar les iniciatives noves de creació d’empreses productives que generin ocupació, per promoure la participació i la cohesió social, per apuntalar els pilars de l’Estat del benestar.

Amb Esquerra aconseguirem avançar realment i arribar a tenir un Estat català, del benestar sostenible.

Visca Calella i visca Catalunya!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: